Aubade, 30 nieuwe woningen in typisch Zaanse stijl met Recticel isolatie

Terug naar overzicht

Nieuwbouw in karakteristieke historische stijl met Isofinish geventileerde buitengevel.

Midden in Zaandam, grenzend aan De Zaanse Eilanden, is een bijzondere, authentiek Zaanse wijk verrezen. Nieuwbouwplan De Aubade ligt op een prachtige plek langs het water en bestaat uit 26 herenhuizen en 4 water- en terrashuizen, verdeeld over drie blokken. Zowel architectonisch als stedenbouwkundig past het ontwerp van MIII 
Architecten binnen Zaanstad’s plan Inverdan West.

De Aubade: energiebesparende maatregelen in kader van duurzaamheidsdoelstellingen Gemeente Zaanstad

De Aubade en de Zaanse Eilanden behoren samen met de Brede School tot hetzelfde plangebied met specifieke duurzaamheidsvereisten. Gemeente Zaanstad wil in 2020 een klimaatneutrale stad zijn. Dit kan als de totale CO2-uitstoot die voortvloeit uit het energiegebruik op het grondgebied van de gemeente, over een jaar gemeten, netto nul is. Zaanstad wil klimaatneutraliteit bereiken door Reductie – Productie – Innovatie. Bij nieuwbouw in de volgende twee stappen:

aubade zaandam geisoleerd met Recticel isofinish isolatie       
 
  • Energiebesparing door bijvoorbeeld extra isolatie, uitstekende kierdichting, drievoudig glas, lage- temperatuurverwarming en warmte-terugwinning bij ventilatie en douchewater.
     
  • Opwekking van hernieuwbare energie uit zon en eventueel wind, water, biomassa en aardwarmte. Bijvoorbeeld elektriciteit uit zonnepanelen en warm water uit zonnecollectoren.


Optimaal geventileerde buitengevel met karakteristieke gevelafwerking in Zaanse stijl

Om het Aubade project aan deze duurzaamheidsvereisten te laten voldoen maar tevens de karakteristieke Zaanse uitstraling te geven, is gekozen voor buitengevelisolatie volgens het Isofinish concept. Isofinish is een totaalconcept voor gevelisolatie waarmee een optimaal geventileerde buitengevel mogelijk is met maximale energiebesparing. Daarnaast laat Isofinish een enorme keuze aan gevelbekleding en -afwerking wat het bij uitstek geschikt maakte om de historische uitstraling van het Aubade project te bereiken (bij Aubade is gekozen voor Cedral van Eternit).
De efficiënte verwerking van het Isofinish systeem heeft mede bijgedragen aan de snelle realisatie van De Aubade.

De Aubade, Zaandam – informatie/links:

Isofinish buitengevelisolatie: www.isofinish.nl
Architecten: MII Architecten
Uitvoering: Van Braam Minnesma
Gevelbekleding: Eternit

Print Send to friend